Hoppa till innehåll

Nr 11 2020

Skånerapport från Torneträsk
  


Från  Torneträsk i Kiruna kommun har Hans Hilderfors/Mt Hindby Observatory inkommit med bildbevis från en expedition i norrskenens tecken.
  
–  På kvällen tisdagen den 4/2 var vi några stycken som åkte ut till Torneträsk med guide för att spana efter norrsken. Vi blev inte lottlösa, naturen bjöd på ett magnifikt skådespel med ständigt varierande Aurora fram till hemfärden vid midnatt.

– Det var vindstilla och minus dryga 20 grader med kristallklar himmel. Det enda som i viss mån störde var månljuset.  Min tanke var att njuta med alla sinnen och inte störa koncentrationen med avancerad fotografering. Jag tog endast några enstaka handhållna foton med vidvinkelobjektiv monterat på min systemkamera. 
Mot norr kan ju faktiskt både Karlavagnen och andra stjärnbilder skönjas. Kul!

Lämna ett svar