Hoppa till innehåll

Nr 47 2021

Positiv nyhet från Lund

En positiv nyhet från Lund: Vår ASTB-vän och flitige föredragshållare genom åren, geologiprofessorn Birger Schmitz rapporterar tillsammans med kollegan Fredrik Terfelt via ett pressmess från universitetet om 500 miljoners års meteoritanfall från asteroidbältet mot jorden och vad det betytt – forskning i den absoluta framkanten.

Lunds U när Lunds U är som bäst!!!

Studien av Fredrik Terfelt och Birger Schmitz har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS: ”Asteroid break-ups and meteorite delivery to Earth the past 500 million years”.

Rapporten ifrågasätter idén om dramatiska skeenden i asteroidbältet som orsak till stora förändringar på jordklotet, mycket verkar tvärtom därute ha skett under en lång, mindre dramatisk epok.

Konstigt…

Tack till Lars Olefeldt, som levererat bild och text via ett fynd från nätet:

Lämna ett svar