Hoppa till innehåll

Nr 58 2021

Perseiderna lockade många till TBO

Aktivisterna inom ASTB är bara så outstanding. I tre sena kvällar höll vi öppet för Perseiderna på Tycho Brahe-observatoriet och vår ordförande Peter Linde tackar internt alla som ställde upp. Snyggt!

Tack till astrofotografen Göran Strand uppe i Jämtland som låter oss ta del av hans perseidbild. Kolla Görans fb-sajt för mer fakta. (Tittips: BLÅS upp bilden rejält på din skärm!!!)

Jag var verkligen inte på hugget men noterar ju med stor glädje att budskapet nådde ut. Peter var flitigt förekommande i TT:s utskick till de svenska tidningarna, ja, till och med finska Hufvudstadsbladet uppmärksammade ordförande Peter. Lägg till detta alla tv-inslag i diverse plattformar, radioinslag osv. Det blev bara så bra, och responsen från allmänheten var också därefter. I torsdags, när jag var på plats några timmar på kvällen, kunde bortåt ett 100-tal bilar räknas in längs Observatoriebacken under aftonen.

Hoppas att folk fick se några stjärnfall, min bild är att det inte var den anstormning av meteoritgrus som vi varit vana vid genom åren.

Obs: Det är bra även för Malmö att vi uppmärksammas, att det blir lite positiv PR också för stan som ju gärna förknippas med dystra rubriker i omvärlden.

Juniornyheterna uppmärksammade oss

Tack till vår astropedagog Peter Hemborg som tipsar om ett inslag i radions Juniornyheterna där en ung entusiastisk Perseidobservatör rapporterade från TBO!!!! Jättekul.

Reklam från ovan där

Lars Olefeldt rapporterar att det nu finns avancerade planer på att sända reklam från rymden. Puh!!!!

Digitala anslagstavlor är vad Elon Musk funderar på.

Ännu mer om Beatriz Villarroel

Norditaastronomen Beatriz Villarroel, uppmärksammad senast i Populär Astronomi kring sin specialitet försvinnande stjärnor och allra senast för sin medverkan i kontroversielle Harvard-professorn Avi Loebs satsningar på The Galileo Project, förekommer även i Youtube i en synnerligen spännande intervju, tipsar Tomas Diez:

Lämna ett svar