Hoppa till innehåll

Nr 65 2021

ASTB-vännen Rolf Hepp ur tiden

En stor förlust för vänner och dansentusiaster, men Rolf Hepp har gått bort, berättar dottern Nicola.

Vi var några som kom att känna Rolf väldigt nära de senaste tio-femton åren, då han blev en god astronomiintresserad kompis med flera besök på Tycho Brahe-observatoriet (TBO) i Oxie. Han dansade inte direkt upp för backen men knegade på så länge han orkade.

Rolf Hepp med Aniara-bilder på TBO…

Vårt stora projekt där uppe blev en minnesvärd afton då vi visade hans filmade uppsättning av Aniara från urpremiären på Lunds stadsteater. Den gången var det fler dansöser och dansörer i biopubliken uppe på Oxiebacken än astronomientusiaster, vilket var precis som det skulle: Vi ser ju TBO som ett av Oxies kulturhus.

Vi blev nära vänner, åt och drack ofta, och det var också en stor glädje att ta del av Rolfs Aniara-målningar, som bl a ställdes ut på Frihetens kapell, Åkersbergs stiftsgård, Höör.

Vi saknar redan Rolf och hans chateau på Davidshallsgatan i Malmö, saknar hans humanistiska tankegångar och saknar hans nyfikenhet och aptit på livet. Saknar hans historia med Köln och uppväxten i Hitlerdiktaturen. Saknar även hans projekt efter Mozarts Requiem på Malmö Opera härom året, då hans nuna syntes på affischer över hela stan.

… och Rolf Hepp på Mozart-affischen i Malmö i förrfjor.

Lämna ett svar